06-16190471
info@emo-run.nl

Afvallen

Afvallen door gedragsverandering

Eten en leefstijl gaan vaak over gedrag. Als gewichtsconsulent en ACT coach ben ik gespecialiseerd in gedrag en emotie-eten. Ik kan me goed voorstellen dat als je wilt afvallen, je verwacht dat het tijdens de consulten over eten gaat. Dit is bij mij niet zo, ik geef je geen dieet. Wel ga ik samen met jou kijken naar de keuzes die je iedere dag maakt, je waarden en je eetgedrag dat hieruit voortvloeit. Met deze bewezen succesvolle manier kies je voor de lange termijn en dit werkt zeker ook voor jou. Zo kunt ook u afvallen door middel van gedragsverandering!

De bekende weg

Afvallen

Waarschijnlijk heb je al heel veel gedaan om af te vallen, zoals diëten, sportscholen bezocht of boeken gelezen over eten en afvallen. Vaak weet je zelf al veel wat gezonde en minder gezonde keuzes zijn. Maar waarom doe je het dan toch niet gewoon? Wat zorgt ervoor dat je het niet kunt volhouden. Het is een inkopper, maar als je blijft doen wat je altijd doet, dan krijg je wat je altijd doet en verandert er niets. Je blijft hangen in de neerwaartse spiraal van even snel gewicht verliezen om vervolgens vaak sneller en meestal meer aan te komen.

Mijn werkwijze

Tijdens de consulten gaat het niet over eten, omdat dit het probleem niet is. Het is de manier waarop je met jouw eten omgaat waardoor je te weinig, te veel of de ‘verkeerde’ dingen eet. Deze manier noemen we jouw eetgedrag en bestaat voor 95% uit gewoontes. Je doet het iedere dag op de automatische piloot. Daarom is het zo moeilijk om het aan te passen. Je bent je er niet bewust van. Hier gaan we in deze training verandering in brengen. Zodat jij weer bewust de juiste keuzes kunt gaan maken die resulteren in gezond eetgedrag dat past bij jouw waarden. Bij wie jij echt wilt zijn.

Waarom diëten niet werken

Een voedingsadvies volgen of leefstijl veranderen vraagt van jou om van je automatische piloot af te gaan en dit is ontzettend moeilijk. Dit kun je een tijdje volhouden, maar op de lange termijn is het percentage dat weer terugvalt in oude gewoontes bijna 99%. Want je pakt de reden waarom je ongezond eetgedrag hebt niet aan. Zolang je dit niet doet, blijf je voor tijdelijk werkende oplossingen kiezen. Het kan dan een controlestrategie van je worden, die uiteindelijk een averechts effect heeft, namelijk gewicht aankomen. 

ACT is een cadeau aan jezelf

Daarom wil ik je graag begeleiden om op een duurzame manier aan een gezonde levensstijl te werken. Met ACT, Acceptance and Commitment Training, leer ik je vaardigheden leren om te kiezen op basis van wat jij belangrijk vindt. Wie wil jij zijn? Ik leer je geen trucjes die even werken en geef je geen eetadviezen die leiden tot frustratie. Nee, ik kies voor de echte aanpak die blijvend werkt. Durf jij het aan? Kijken in jouw binnenwereld geeft je de inzichten die je nodig hebt om blijvend het gewicht te verliezen dat jij wenst. 

Dit ga jij doen

1. Jij maakt jouw waarden helder zodat je motivatie vergroot en jij jouw doelen daar op kunt baseren.

2. Jij gaat jouw bewustzijn en opmerkzaamheid vergroten, zodat je inzicht krijgt in jouw besluitvormingsproces rondom eten en leefstijl. Zo kun jij gezondere beslissingen nemen.

3. Jij gaat je vaardigheden vergroten om te leren omgaan met moeilijke gevoelens en gedachten, om stress te ervaren of afname van plezier en comfort te aanvaarden (het leven is immers niet altijd even leuk).

Zet de eerste stap en maak een afspraak met mij

Ben je enthousiast en ben je bereid om het anders aan te pakken? Meld je dan aan voor jouw reis met ACT. Dit is ook perfect te combineren met sporten in de warmtecabine en relaxen in de ozoncabine. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met mij of stuur een email naar info@emo-run.nl voor een gratis kennismakingsgesprek. Voor de training kun je eventueel gebruik maken van de vergoeding voor gewichtsconsulent als je dit in de aanvullende zorgverzekering hebt zitten.